Κλείνει και το Φλεβάρη το αεροδρόμιο! Σιωπή από Fraport…

Νέα ΝΟΤΑΜ για δεύτερο κλείσιμο λόγω εργασιών. Μεγάλη αναστάτωση σε προγραμματισμούς επαγγελματικούς ή ιατρικούς. Το θα γίνει με τις διακομιδές;

Νέα ΝΟΤΑΜ εξέδωσε σήμερα η Fraport με την οποία ανακοινώνει και δεύτερο κλείσιμο του αεροδρομίου την περίοδο από 8 έως 22 Φεβρουαρίου! Καμία ανακοίνωση από τη Fraport


Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αιφνιδίασε για μία ακόμα φορά ανακοινώνοντας μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα νέο κλείσιμο για δύο περίπου εβδομάδες μέσα στο Φεβρουάριο! Την ίδια ώρα οι αεροπορικές εταιρείες Aegean και Sky Express έδιναν κανονικά εισιτήρια για αυτή την περίοδο, τουλάχιστον μέχρι και σήμερα το πρωί!

Ούτε οι εργαζόμενοι…


Ακόμα και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση αυτή έως σήμερα το πρωί , οπότε και έλαβαν σχετική ειδοποίηση από τη Fraport.


Ανενημέρωτο το eurocontrol


Χαρακτηριστικό της στάσης της εν λόγω εταιρείας είναι ότι μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στο σύστημα eurocontrol στο οποίο όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης ενημερώνουν, αρκετούς μήνες πριν την έναρξη των εργασιών, για την όχληση που θα προκληθεί, ακόμη κι αν δεν επηρεάζεται το πτητικό έργο.

Αναστάτωση


Η αναστάτωση σε ανθρώπους που είχαν κλείσει εισιτήριο για αυτή την περίοδο είναι μεγάλη.  Στα δύο φόρουμ της αγγλικής κοινότητας της Κέρκυρας οι συζητήσεις έχουν ανάψει, αναφορικά κυρίως με εισιτήρια που έχουν κλειστεί με ανταπόκριση, από Βρετανούς που επιθυμούν να μεταβούν ή να επιστρέψουν στο νησί, εξετάζοντας ήδη κάθε εναλλακτικό τρόπο.


Το θα γίνει με τις διακομιδές;


Στον αέρα είναι μέχρι αυτή τη στιγμή και το ζήτημα που έχει να κάνει με τις αεροδιακομιδές. Οι διακομιδές με τις αεροπορικές εταιρείες είναι δεκάδες κάθε εβδομάδα ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ακόμα και το ελικόπτερο το οποίο εδρεύει στο Άκτιο για λογαριασμό του ΕΚΑΒ, δεν πετά νύχτα και με κακό καιρό.
Μέχρι τώρα οι περισσότερες νυχτερινές αεροδιακομιδές ή σε περιπτώσεις κακοκαιρίας γινόταν με αεροσκάφη τύπου c-130 από την Ελευσίνα.


Γιατί τελευταία στιγμή;


Στελέχη από το χώρο του αεροδρομίου αλλά και από τους τουριστικούς πράκτορες εκφράζουν την απορία τους αλλά και τη δυσαρέσκεια για το ότι αν και πρόκειται για προγραμματισμένες εργασίες πολλών μηνών πριν, η Frapοrt δεν ενημέρωσε εγκαίρως με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε επαγγελματικούς και οικογενειακούς – ιατρικούς προγραμματισμούς.


Σιγή ιχθύος από την εταιρία


Εντύπωση άλλωστε προκαλεί και το ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της εταιρίας διαχείρισης του αεροδρομίου η οποία και να εξηγεί τις εργασίες και το λόγο που θα πρέπει να κλείσει ο διάδρομος προσγείωσης, εκτός των δύο νοταμ που κατατέθηκαν στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Άγνωστο επίσης είναι αν έχει κατατεθεί αίτημα και έχει δοθεί η έγκριση από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

πηγή:corfupress.com

Επιστροφή πίσω: Αεροπορικά Ειδησεογραφικά Νέα
κορυφή σελίδας